loading

Sinds 1985

 

Mijn naam is Niek Lomans en ik ben een ambachtelijk meubelmaker. Ik heb mijzelf het meubelvak eigen gemaakt en startte in 1985 mijn bedrijf. Ik heb –op een korte periode na- altijd alleen gewerkt en beschouw mijzelf als een ambachtsman, kunstenaar en dienstverlener in één.

Niek Lomans

Niek Lomans

U kunt rekenen op een meedenkende partner die betrouwbaar is in prijsafspraken, kwaliteit en levertijd.

Bruikbare meubels met karakter

Ik zet mijn deskundigheid, ervaring en creativiteit in voor velerlei interieurvragen. Mijn producten zijn praktisch, toegankelijk en ook een lust voor het oog, een plezier om naar te kijken.

Daarnaast maak ik kleine meubelen en andere interieurvoorwerpen in eigen beheer. Mijn stijl kenmerkt zich door eigenzinnigheid, gratie en schoonheid. In dit vrije werk onderzoek ik nieuwe vormen en materialen.

“Deze kunstuitingen zijn essentieel om in het werk, dat ik in opdracht uitvoer, authentiek te blijven en zo min mogelijk gebaande paden te betreden.
Het is tevens mijn antwoord op de toenemende “ikealisering” van de hedendaagse interieurs. Een zelf bedacht en gemaakt meubel heeft een ziel.
Dit is de rode draad in mijn werk, of ik nu de wens van een klant vertaal naar een meubel, een interieurstuk in opdracht ontwerp of naar eigen idee een attribuut maak”.

ambachtelijke houtbewerking

ambachtelijke houtbewerking

Uw adres voor ambachtelijke houtbewerking.

Een enkele keer geef ik ook creatieve houtworkshops voor ouders en kinderen. Met allerlei handgereedschap en vers hout uit het bos maken we de meest waanzinnige creaties.

“Eén van mijn eerste werkstukken was een eettafel voor mijn broer. Deze tafel heeft inmiddels de eerbiedwaardige leeftijd van 40 jaar bereikt, staat nu op zijn oude dag in het buitenhuis van mijn nichtje en gaat  als “de tafel van oom Niek” door het leven”.

Beelden

 

In mijn beelden laat ik alle functionaliteit los en zoek ik naar de vorm die het hout al in zich draagt. Ik werk het liefst met hout dat ik in de natuur vind, zoals takken en stronken. Eenmaal aan het werk reageer ik met kettingzaag, beitel en rasp intuïtief op de vorm en structuur van het hout. Gedurende deze interactie ontstaat een unieke vorm met een verhaal dat ieder voor zichzelf mag lezen.

vertakking

vertakking

snijwerk uit essenhout

Zie voor meer informatie op de site:

Portfolio

Werkwijze

Over Niek Lomans

 

Wilt u meer weten?

Contact